ARNÓT HONLAPJA VAKOK ÉS GYENGÉNLÁTÓK SZÁMÁRA


Könyvtár

Főoldal - Hírek
Polgármesteri köszöntő
Földrajzi jellemzők
Történelem
Statisztikai adatok
Címer leírás
Gazdaság
Önkományzat
Polgármesteri Hivatal
Közérdekű adatok
Rendeletek
Iskola
Óvoda
Könyvtár
Egészségügy
Konyha
Sport
Civil szervezetek
Szolgáltatók
Egyházak

Vissza az alap honlaphoz


KÖNYVTÁRI, INFORMÁCIÓS ÉS KÖZÖSSÉGI INFORMÁCIÓS SZOLGÁLTATÓHELY

Cím: Arnót, Alkotmány u.1.sz. E-mail: arnotikonyvtar@gmail.com

Nyitva tartási idő: Hétfőtől - Péntekig 9-17 óráig A II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár Arnóti Fiókkönyvtára 2008. őszétől szeretettel várja minden kedves látogatóját. A könyvtár állományában mind a felnőtt, mind a gyermek olvasók megtalálhatják a kedvükre való olvasmányt. Könyvtárunk állományát folyamatosan gyarapítjuk az olvasói igények figyelembevételével, melyet a "kívánságdobozunk" segítségével mérünk fel. Folyóirataink közül az alábbiak állnak rendelkezésre, melyek helyben használhatóak: Észak-Magyarország, Szabadföld, Magyar Nemzet, Lakáskultúra, Nők lapja, Autó-Motor, Képes Sport, Bravogirl, Buci Maci.

Könyvtárunk a következő szolgáltatásokkal áll olvasói rendelkezésére: Internetezési és nyomtatási lehetőség térítés ellenében Könyvtárközi kölcsönzés Ingyenes beiratkozás Folyóiratok és lexikonok helybeni használata Szerettel várjuk minden kedves régi és új olvasónkat!

Országos Könyvtári Napok
Az Országos Könyvtári Napok keretében 2009. október 7-én került megrendezésre a "Kézműves foglalkozás az ősz keretén belül" elnevezésű gyermekprogramunk. A II Rákóczi Megyei Könyvtárból érkező vendégeink Toronyi Józsefné és Zsova Márta segítségével a kukacos körte készítését sajátítottuk el. Az Országos Könyvtári Napokon belül meghirdetett Mesék Királya és Királynője valamint a Haydn-totó pályázatokon a Weöres Sándor Általános Iskola több tanulója is kiemelkedő eredményt ért el, az utóbbit pedig az iskola egyik tanulója nyerte meg.A Könyves Vasárnap elnevezésű rendezvényen az Alma együttes interaktív műsorára könyvtárunk is meghívást kapott, melyet a könyvtár aktív olvasótáborába tartozó gyermekekkel tekintettünk meg.

Az arnóti közművelődés története

Szervezett közművelődés csak az első világháború utáni években alakult ki. A fő szerepet az egyházi iskolák vállalták. 1922-28-ig a "Sári bíró", "Bor" és a "Noszti fiú esete Tóth Marival" c. színművet adták elő. 1934-ben férfi énekkar működött a községben. A kultúrházat 1945-1946-ban átépítették. Nemzeti és állami ünnepekre az általános iskola egy-egy osztálya készült, ma is hasonló módon tartják meg az iskolai, községi ünnepélyeket.Az első szervezett könyvtár az 1930-as években kezdte meg működését. A háború ezt a könyvtárat teljesen tönkre tette. Az 1950-es évek közepén a járási könyvtár szervezésében újra indult a községi nyilvános könyvtár a művelődési ház keretein belül. Ma már csak az iskolai könyvtár üzemel.Vissza az oldal tetejére

Me-NET Kft. - Miskolc • Impresszum