Archívum 2011

BÚCSÚZTASSA VELÜNK AZ ÓÉVET!
2011. december 28.

Az Arnóti Óvoda Szilveszteri Batyus Bált szervez.
Ezúton hívunk minden érdeklődőt!
Helye: Weöres Sándor Általános Iskola Arnót Alkotmány út. 1 sz.
Ideje: 2011. december 31. 19 óra
Belépőjegy: 2.500,- Ft / fő
Gyermekeknek: 14 éves korig ingyenes, 14 – 18 év között: 1.000,- Ft
Az élő zenét Csetényi Gábor szolgáltatja.
Gyermekeknek játszóhelyet, DVD filmekkel, alvási lehetőséggel biztosítunk.
Értékes tombolanyeremények!
Tombola 200,- Ft összegben vásárolható a helyszínen.
Támogatói jegyek 1.000,- Ft értékben vásárolhatók az óvodában
Tombolához felajánlásokat szívesen fogadunk!

Asztalfoglalás és a jegyek elővételben megvásárolhatók: December 29-én 15 óráig az óvodában 46/509-414 és az alábbi telefonszámokon: 30/287-2006, 20/477-1388, 20/945-0200, 30/367-6210, 70/626-8921, 46/ 445-041
Jó szórakozást és boldog új évet kívánnak az óvoda dolgozói!

KARÁCSONYI KÖNNYŰZENÉS MISE ARNÓTON
2011. december 19.

December 20-án, kedden, este 7 órai kezdettel ökumenikus könnyűzenés misére kerül sor az arnóti katolikus templomban, a miskolci IHS - In His Steps (Ő lábnyomában - Jézus lábnyomában) zenekar fellépésével. A négy éve alakult, öt fős együttes hazai, külföldi, valamint saját szerzeményeket ad elő, dob, gitár, és orgona hangszereken. A zenekar tagja az anyai ágon arnóti származású Fortuna László is, akit régebben az EDDA együttes dobosaként ismerhetett meg az ország. Az arnóti iskola a Roma Mentor Program keretében a cigány tanulók részére karácsonyi rajzpályázatot hirdetett, az alkotások kedden este tekinthetők meg a templomban. A rendezvényen fellép a kisebbségi tanulókból álló alkalmi iskolai kórus is.

KÖNYVTÁR ÁTADÁS
2011. december 19.

A FELÚJÍTOTT ARNÓTI KÖNYVTÁR ÁTADÁSI ÜNNEPSÉGE
Helye: Községi Könyvtár helyiség a Weöres Sándor Általános Iskolában (Arnót, Alkotmány u. 1.)
Időpont: 2011. december 16. , 12.00 óra
Arnót Község Önkormányzata felújította a helyi általános iskolában, a II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár által működtetett mozgókönyvtárat.Ennek keretében közel 55 m2 járólap került elhelyezésre a festés - mázolás valamint a függöny és a karnis cseréje mellett. A Miskolc-i Kistérségi Többcélú Társulás közel 200.000 Ft-al támogatta a megvalósítást.A konkrét munkálatokat arnóti közmunkások végezték.
Átadási ünnepség programja:
- Az általános iskola színjátszó csoportjának interaktív műsora
- A II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár igazgatója Venyigéné Makrányi Margit előadása "Megyei és mozgókönyvtár a közösségért." címmel.
- dr. Bakos István a Miskolci Kistérségi Többcélú Társulás munkaszervezetének vezetője tart előadást 40 település mozgókönyvtári ellátásáról.

dr. Üveges István
polgármester

FENYŐFA ÁLLÍTÁS-LUCA NAPI ÜNNEPSÉG
2011. december 14.

Az Arnót Községi Önkormányzat képviselő-testülete 2011. december 13-án (kedden) 15.00 órakor "Arnót Község fenyőfájának felállítása - Luca-nap" címmel rendezett ünnepséget a Posta előtti térren.
A polgármesteri köszöntőt és a helyi óvodások fellépését követően Nagy Kristóf tanuló ismertette a Luca nap történetét, majd Gál Léna diák karácsonyi dalokat énekelt. A műsort az iskolásaink néptánca, csujjogatása, és a Mikulás szereplése zárta.
Önkormányzatunk a nézőknek meleg teával és forralt borral kedveskedett. Községünk Mikulása két krampuszával 14.00 órától hintón járta be településünk utcáit, cukrot osztogatott a neki köszönő gyerekeknek.
(Az ünnepségről készített felvétel a kábeltévében december 25-én, vasárnap 18 órától, december 26-án, hétfőn 18 órától és december 27-én kedden 10 órától tekinthető meg.)

ADVENTI ESTI KONCERT
2011. december 12.


A plakát letölthető

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit Adventi esti koncertre 2011. december 14-én szerdán, este 18.00 órakkor az arnóti református templomba (Arnót, Petőfi u. 96/a).
Közreműködnek: Theater Brass Miskolc és a Reményi Ede Kamaranezekar művészei!
A belépés díjtalan
Az idén nyáron közel 60 millió forintos beruházás eredményeként kívül-belül renovált templomban ez lesz az első komolyzenei koncert a megújulás óta. A jövőben a lutheránus gyülekezet és a helyi önkormányzat minél több rendezvényt kíván együttműködésben megszervezni – mondta el a gyülekezet lelkésze, Buday Barnabás. Erre kiváló helyszín a több mint 230 éves műemlék templom. A szerdai fellépő zenekaroknak egy felsőzsolcai házaspár is tagja, őket, mint károsultakat az arnóti gyülekezet a tavalyi árvíz idején adományban részesítette, amelyet most a koncertjükkel is megköszönnek.

MEGHÍVÓ - TESTÜLETI ÜLÉS
2011. december 12.

Arnót község Önkormányzati Képviselő-testülete 2011. december 14-én (szerdán) 16 órától testületi ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom.
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Arnót, Petőfi S.u. 120.
Testületi ülések»

LÉZERHARC ARNÓTON
2011. november 30.

A lézerharc a gyermekkorunkból jól ismert kidobós, számháború és bújócska keveréke, csak éppen sokkal kihívóbb, életszerűbb és kifinomultabb formában: egy új csapatjáték, amely ötvözi a paintball és az airsoft játékok előnyeit; fejleszti a stratégiai gondolkodást, a vezetői készséget, a csapatmunkát és nem utolsó sorban egy nagyon jó szórakozási lehetőség gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A modern technikának köszönhetően a lézerpuska infravörös fénnyel kommunikál a többi játékoson elhelyezett érzékelővel, illetve harci hangeffektek színesítik az élménydús játékot.
Mindenkit szeretettel várunk az arnóti tornateremben, minden csütörtökön 16.00-19.00 között.
Részvételi díj: gyerekeknek 600Ft/fő/óra, felnőtteknek 800Ft /fő/óra.
Jelentkezni az alábbi telefonszámon lehet: Fátyol Péter: 20/55-88-227
További információ: www.lezerharc-miskolc.hu honlapon olvasható.

NYUGDÍJAS NAPI ÜNNEPSÉG
2011. november 29.

Az arnóti önkormányzat 2011. november 28-án, hétfőn, 16.00 órától az általános iskolában tartotta a Nyugdíjas Napi Ünnepséget, melynek programja volt:
1. dr. Üveges István polgármester ünnepi köszöntője
2. Óvodásaink műsora
3. Az iskolai színjátszó kör "Aranymadár a Sajó mentén" - című darabot adja elő Horváth Judit vezetésével
4. Az Ezüst Szál Nyugdíjas Egyesület kórusának fellépése
5. Jenei Gábor énekes műsora (opera, operett, musical, magyar nóta)

Vérnyomás és vércukor mérésre is invitáltuk nyugdíjasainkat. A védőnők délután 14 órától az iskolában készséggel álltak nyugdíjasaink rendelkezésére. Az ünnepséget követően is lehetőség kínálkozott az ingyenes vérnyomás és vércukorszint mérésre. Éltek a lehetőséggel!
Meghívó letölthető »

FALUGYŰLÉS ÖRÖMHÍRREL
2011. november 21.

Az arnóti önkormányzat november 21-én tartotta az éves közmeghallgatását az általános iskolában, mintegy ötven érdeklődő állampolgár részvételével, a helyi kábeltelevízió nyilvánossága előtt. Dr. Üveges István polgármester örömmel jelentette be, hogy az árvízi településrekonstrukciós pályázaton sikerrel szerepelt az önkormányzat, közel 71 millió forint összértékű beruházás keretében jövőre felújíthatják és bővíthetik a polgármesteri hivatalt és a művelődési házat, akadálymentessé válhat az egészségügyi rendelő és a központi óvoda épülete, emellett a nyílászárók cseréjét is meg tudják valósítani. Új sportegyesület és polgárőrség alakult a községben a tavalyi választások óta, közel húsz kulturális és szabadidős rendezvényt szerveztek a lakosok részére, legutóbb például a Magyar Nyelv Napját ünnepelték meg. Hat új virágágyással szépült a település, az iskolában a 3. és a 4. évfolyamon is bevezették az iskolaotthonos oktatást, pályázati forrásból térkő-gyártó üzemet hozott létre az önkormányzat. Újra megjelenik az Arnóti Hírek, az Új Széchenyi Terv konkrét pályázati lehetőségeit ismertetve tavasszal megrendezték a helyi vállalkozók fórumát. A tavalyi árvíz miatti vis maior pályázat keretében az orvosi rendelő és a központi óvoda statikai megerősítésére, cölöpözésére, vasalására, továbbá az egészségügyi intézmény melletti és a Dózsa György utca aszfaltozására 10 millió forintot nyert és használhatott fel az augusztusi kivitelezés során az önkormányzat, ezt 4 millió forint önrésszel kellett kiegészíteniük. A beadott, még el nem bírált pályázatok közül a községet Felsőzsolcával összekötő kerékpárút építésére irányulót emelte ki a polgármester, ezt a beruházást a zsolcai ipari parkba irányuló gyalogosforgalom balesetveszélyessége miatt minél hamarabb meg kellene valósítani.

MEGHÍVÓ - KÖZMEGHALLGATÁSRA
2011. november 21.

Arnót Község Képviselő-testülete tisztelettel meghívja községünk lakosságát a 2011. évi közmeghallgatásra. Ideje: 2011. november 21., hétfő, 17.00 óra.
Helye: általános iskola aulája.

Napirendi pontok»

MEGHÍVÓ - TESTÜLETI ÜLÉS
2011. november 17.

Arnót község Önkormányzati Képviselő-testülete 2011. november 21-én ( hétfőn)
14 órától testületi ülést tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom.
Az ülés helye: Általános Iskola Arnót, Alkotmány u. 1.
Napirendi pontok»

MAGYAR NYELV NAPJA ARNÓTON
2011. november 14.

Arnót Község Önkormányzata 2011. november 11-én megünnepelte a Magyar Nyelv Napját a Weöres Sándor Általános Iskola aulájában.
A parlament két hónappal ezelőtt nyilvánította november 13-át a Magyar Nyelv Napjává, mivel 1844-ben az akkori országgyűlés ezen a napon fogadta el azt a törvényt, amellyel a magyar hivatalos államnyelvvé vált. Az ünnepség a Miskolci Kistérségi Többcélú Társulás (Miskolc, és a környező 40 település) hivatalos rendezvénye is.

Program volt:
- Hogyan mondjuk szépen, illendően?P. Veres Ildikó megyei magyar szaktanácsadó nyelvművelő előadása.
- Kulcsár Imre, a Miskolci Nemzeti Színház színművészének szavalata.
- Bényi Ildikó televíziós műsorvezető "Hogyan készül egy műsorvezető a televíziós felvételre?" - című előadása életútjáról.

KÖZMEGHALLGATÁS (FALUGYŰLÉS) ARNÓTON
2011. november 8.

HELYE: WEÖRES SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA aulája Arnót, Alkotmány u. 1.
IDEJE: 2011. november 21. (hétfő) 17 óra
Napirendi pontok:
1./ Polgármesteri beszámoló
2./ Lakossági kérdések, felvetések

MEGHÍVÓ
2011. november 3.

Arnót Község Önkormányzata 2011. november 11-én megünnepli a Magyar Nyelv Napját, rendezvényünkre tisztelettel meghívjuk.
A parlament két hónappal ezelőtt nyilvánította november 13-át a Magyar Nyelv Napjává, mivel 1844-ben az akkori országgyűlés ezen a napon fogadta el azt a törvényt, amellyel a magyar hivatalos államnyelvvé vált.Az ünnepség a Miskolci Kistérségi Többcélú Társulás (Miskolc, és a környező 40 település) hivatalos rendezvénye is.
Program:
- Hogyan mondjuk szépen, illendően?P. Veres Ildikó megyei magyar szaktanácsadó nyelvművelő előadása.
- Kulcsár Imre, a Miskolci Nemzeti Színház színművészének szavalata.
- Bényi Ildikó televíziós műsorvezető "Hogyan készül egy műsorvezető a televíziós felvételre?" - című előadása életútjáró.l
Időpont: 2011. november 11., ( péntek ) 16.00 óra
Helyszín: arnóti Weöres Sándor Általános Iskola aulája

KÖZSÉGI FUTÓVERSENY ÉS VIRTUSVETÉLKEDŐ ARNÓTON /Képek a rendezvényről»
2011. november 11.

Az Arnóti Önkormányzat 2011. október 15-én (szombat) 10.00 órai kezdettel községi futóversenyt hirdetett minden korosztály részére
I. Arnóti "Tojásfutó"- verseny elnevezéssel
Az arnóti határban található Szépe Antal féle tojástermelő telepig kellett elfutni az iskolai sportpályától, ez a távolság kb. 6 km.
Minden résztvevő 1db sorszámozott tojást kapott ajándékba és a verseny végén az indulók közösen elfogyasztották az adományként felajánlott tojásrántottát iskolánk étkezdéjében.
A fiatal korosztály tagjait előre szervezett csapatokkal virtusvetélkedőre vártuk, amit a résztvevők számára szervezett DISCO követett este 19.30 órától 24.00óráig

MEGEMLÉKEZÉS
2011. október 28.

Önkormányzatunk községi ünnepség keretében emlékezik az első és a második világháborúban elesett arnóti hősökre, a holocaust helyi áldozataira.
A rendezvény helyszíne: Arnóti temető, Hősök Emlékműve
Időpont: 2011. november 1., kedd, 15 óra 30 perc
Program:
- Himnusz
- Vers: Nagy Regina és Gulyás Martin
- dr. Üveges István polgármester beszéde
- Az első és a második világháborúban hősi halált halt arnóti áldozatok neveit felolvassa Nagy Krisztián, Nagy Regina, Gulyás Martin
- Ének, gitárkísérettel: Nahaj Péter
- Koszorúzás
Ünnepségünkre tisztelettel meghívjuk községünk lakosságát, hajtsunk fejet együtt hőseink emléke előtt.

dr. Üveges István polgármester

BURSA HUNGARICA PÁLYÁZAT
2011. október 14.

Arnót Község Önkormányzata a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal együttműködve ezennel kiírja a 2012. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatokat :
- "A" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS
felsőoktatási hallgatók számára a 2011/2012. tanév második és a 2012/2013. tanév első félévére vonatkozóan
A pályázatra azok az önkormányzat területén állandó lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik a képzésre vonatkozó keretidőn belül, teljes idejű (nappali tagozatos) felsőfokú alapképzésben, mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben, felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat.
- "B" TÍPUSÚ PÁLYÁZATI KIÍRÁS
felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára
. További részletek»

KÖZSÉGI FUTÓVERSENY ÉS VIRTUSVETÉLKEDŐ ARNÓTON
2011. október 12.

Az Arnóti Önkormányzat 2011. október 15-én (szombat) 10.00 órai kezdettel községi futóversenyt hirdet minden korosztály részére
I. Arnóti "Tojásfutó"- verseny elnevezéssel
Az arnóti határban található Szépe Antal féle tojástermelő telepig kell elfutni az iskolai sportpályától, ez a távolság kb. 6 km.
Minden résztvevő 1db sorszámozott tojást kap ajándékba és a verseny végén az indulók közösen elfogyaszthatják az adományként felajánlott tojásrántottát iskolánk étkezdéjében.
A fiatal korosztály tagjait előre szervezett csapatokkal virtusvetélkedőre várjuk, amit a résztvevők számára szervezett DISCO követ este 19.30 órától 24.00óráig.
A falu lakosságát is várjuk a vetélkedőre!
Drukkoljunk együtt a fiataloknak!
Minden korosztály tagjait szeretettel várja az Önkormányzat és Kovácsné Ica főszervező.

dr. Üveges István
polgármester

MEGHÍVÓ
2011. október 7.

MEGÚJULT AZ ARNÓTI EVANGÉLIKUS TEMPLOM
Vasárnap, október 9-én, délután 3 órai kezdettel hálaadó ünnepi istentiszteletet tartanak az arnóti evangélikus templomban, amely uniós támogatásból és a hívek adományából összesen közel 50 millió forint értékű beruházás eredményeként újult meg, és előtte egy új tér is kialakításra került.
Az ünnepségre meghívást kapott dr. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára, és dr. Mengyi Roland, a B.-A.-Z. Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke. Az igét dr. Fabiny Tamás, az egyházkerület püspöke hirdeti.
Az arnóti templom a történelmi Borsod, Abaúj és Zemplén vármegyében elsőként épült meg, még a türelmi rendelet előtt, 1779-ben szentelték fel. Hosszú éveken át Miskolcról is Arnótra jártak istentiszteletre az evangélikus vallásúak. Az 1600-as években készült, eredetileg jezsuita szárnyas oltár országos védettségű műemlék, akár csak maga a templom is.
Este fél hét órai kezdettel a megújult templomban a miskolci IHS (In His Steps) zenekar ad koncertet.
Ünnepségünkre tisztelettel meghívjuk Önöket:

Tisztelettel:

Buday Barnabás
dr. Üveges István
ev.lelkész
polgármester

MEGHÍVÓ
2011. október 6.

SZÜRETI FELVONULÁS
Sok szeretettel meghívjuk és várjuk a község lakosságát 2011. október 7.-én pénteken az ARNÓTI ÓVODÁSOK hagyományőrző szüreti felvonulására.
Indulás: 14.30-kor a Központi Óvodától (Dózsa Gy. u. 1 sz.)
A gyermekek és a szülők, felvonulását színesíti:
- Kisbíró köszöntése,
- a népzenei kíséret: LÁRMAFA együttes,
- az óvodások dalos játékai,
- az óvónők éneke,
- lovasok, feldíszített szekerek és hintó.

Községünk mindkét temploma előtt a helyi lelkészek hálaadó imát mondanak a szüretért.

Az óvodások műsora megtekinthető:
- 14.45-kor Katolikus Templom előtt,
- 15.30-kor az Általános Iskola előtt, Alkotmány út,
- 16.10-kor a Posta előtt, Petőfi út.
Útvonal: Dózsa Gy. u. - Petőfi u. - Kisfaludy -Alkotmány u. - Petőfi u.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Az óvoda dolgozói nevében:
Barcsák Pálné
óvodavezető

MEGHÍVÓ - Evangélikus Templom megújúlása
2011. október 3.

ARNÓTIAK BICIKLI-TÚRÁJA
2011. szeptember 30.

Az arnóti önkormányzat október 1-jén, szombaton kerékpár-túrát szervez a község lakossága, az érdeklődők részére. Indulás az iskola elől 9.00 órakor. Útközben megtekintik a sajópálfalai görög katolikus templomban a könnyező Szűz Mária képet, a sajóvámosi kastélyt, Sajósenyén a több százéves fát, a boldvai Árpád-korabeli református templomot, valamint Edelényben a földvárat, a Coburg-kastélyt és a borsodi tájházat. Mindennemű felszerelésről, ételről, italról, a kerékpárról, a láthatósági mellényről, továbbá a kb. 500 forint belépési díjról mindenkinek magának kell gondoskodnia.

MEGHÍVÓ
2011. szeptember 26.

RÉGÉSZETI ELŐADÁS ÉS HELYTÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS
A felsőzsolcai árvízi gát építése során, Arnót mellett tavasszal három történelmi korból (ókor, honfoglalás, középkor) származó régészeti leleteket tártak fel a szakemberek. Az arnóti önkormányzat szervezésében szeptember 27-én, kedden, 18.00 órai kezdettel az arnóti általános iskola aulájában előadást tart az ásatást végző régész, Gáll-Mlakár Viktor, a miskolci Hermann Ottó Múzeum munkatársa, aki feltárt cserépedény-leleteket is bemutat. Az est folyamán az iskola történelem tanára, Molnár Attiláné röviden ismerteti Arnót történetét.
Egy alkalmi kiállítás is színesíti a programot, amelynek keretében a község lakóitól összegyűjtött régi, a rendszerváltásig bezárólag készült családi, rokoni, baráti fotók, a korabeli Arnótról meglévő képeslapok, fényképek, festmények, rajzok tekinthetők meg.

ÁRVIZES ISKOLÁK SPORTNAPJA
2011. szeptember 20.

Az arnóti általános iskola sikeresen pályázott a megyei önkormányzat Mecénás pályázatára. Ennek köszönhetően szervezett sportnapot a Kis-Sajó menti települések általános iskolás diákjainak részvételével szeptember 16-án.
Tavaly nyáron az árvízi katasztrófa óriási megpróbáltatást jelentett a Kis-Sajó mentén élők számára is, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Bő egy évvel a történtek után, most, amikor a tározók, gátak és egyéb védművek megépítését követően már nem kell félni hasonló katasztrófa beköszöntétől, itt volt az ideje, hogy a gyermekek, az iskolások önfeledten szórakozzanak. Azok, akik elszenvedői voltak az eseményeknek, gyermeki jókedvvel küzdöttek, immár nem az árvíz, hanem egymás ellen. Az alábbi sportágakban indultak a jelentkezők: kispályás labdarúgás, kosárlabda, asztalitenisz, és sakk.
A rendezvényen levetítették a Szkrinyár Tibor arnóti médiaszakember által készített, a felsőzsolcai árvízi védekezésről, helyreállításról szóló, "Ami a homokzsákok mögött maradt" – című dokumentumfilmet is. Ezt a filmet nyilvánosan megyénkben még nem láthatta a közönség, így a résztvevők egy ősbemutatón vehettek részt. A filmvetítést és a versenyzést Oláh Gábor miskolci sportszakember előadása követte az egészséges életmódról, a helyes táplálkozásról, a testedzés fontosságáról.

TÁJÉKOZTATÁS
2011.szeptember 1.

Arnót község Önkormányzat
J E G Y Z Ő J É T Ő L
3713 Arnót, Petőfi S.u. 120.

Tárgy: Tájékoztatás
Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. III. törvény 140/G. § alapján azt az aktív korúak ellátására jogosult személyt, akinek 2011. augusztus 31-én bérpótló jogosultsága áll fenn, 2011. szeptember 1-jétől foglalkoztatást helyettesítő támogatásra jogosultnak kell tekinteni.
Arnót , 2011. augusztus 31.

Farkas Lászlóné
jegyző sk.

NÉPSZÁMLÁLÁSI HIRDETMÉNY!/PLAKÁT»
2011.szeptember 1.

Népszámlálási Hirdetmény!
Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2009. évi CXXXIX. törvény rendelkezései értelmében a Központi Statisztikai Hivatal által 2011. október 1. és 2011. október 31. között népszámlálásra kerül sor. Ebben az időszakban igazolvánnyal ellátott számlálóbiztosok fogják felkeresni Önöket. Az adatszolgáltatás kötelező! Az adatok kizárólag statisztikai célra kerülnek felhasználásra.
Kérem, segítsék a számlálóbiztosok munkáját és a kötelező adatszolgáltatásnak tegyenek eleget.
A népszámlálással kapcsolatos további információt a nepszamlalas.hu internetes oldalon találnak.

Farkas Lászlóné
Jegyző

TÁJÉKOZTATÓ/Tájékoztató levél letölthető»
2011.szeptember 1.

TÁJÉKOZTATÓ
az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetési kötelezettségről

A jelenleg hatályos jogszabályi előírások értelmében annak a belföldi magánszemélynek, akinek az egészségügyi szolgáltatás igénybevételét megalapozó jogviszonya rendezetlen, a megfelelő egészségügyi ellátás megszerzése érdekében 2011. évben havonta 5100 Ft (naponta 170 Ft) összegű egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie, függetlenül attól, hogy az orvosi ellátást ténylegesen igénybe veszi-e vagy sem.
Az egészségügyi szolgáltatás igénybevételét megalapozó jogviszony akkor rendezetlen, ha a magánszemély biztosítási jogviszonnyal nem rendelkezik, egészségügyi szolgáltatásra egyéb jogcímen sem jogosult és nem tartozik közösségi rendelet/nemzetközi egyezmény hatálya alá sem.
Az egészségügyi szolgáltatásra jogosultak és ezen belül a biztosítottak körét, vagyis azt az alanyi kört, amely anélkül jogosult az egészségügyi ellátásra, hogy azért külön fizetnie kellene, a társadalombiztosításról szóló törvény tételesen meghatározza.
Abban az esetben, ha Ön nem tartozik a törvény által meghatározott körbe, akkor az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére irányuló kötelezettségét annak keletkezésétől számított 15 napon belül a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz be kell jelentenie.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a bejelentési kötelezettség teljesítésére a 11T1011 számú adatlapot rendszeresítette, amely az állami adóhatóság bármely ügyfélszolgálatánál beszerezhető, illetve a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu) is letölthető.
A kitöltött adatlapot postai vagy elektronikus úton a lakóhelye szerint illetékes adóigazgatósághoz kell megküldenie. A papír alapú nyomtatványok ezen túlmenően bármely adóigazgatóság ügyfélszolgálatán személyesen is benyújthatók.
Amennyiben bizonytalan azt illetően, hogy az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetési kötelezettség az Ön esetében fennáll-e vagy sem, vagy egyszerűen csak annak teljesítésével kapcsolatban van bármilyen más kérdése, forduljon bizalommal munkatársainkhoz, akik az ügyfélszolgálatainkon ügyfélfogadási időben, telefonon keresztül pedig a 06/40-42-42-42-es kék számon - hétfőtől csütörtökig 8.30-16.00 óráig, pénteken pedig 8.30-13.30-ig - szívesen állnak a rendelkezésére.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

A 2011/12. tanév kezdése az arnóti Weöres Sándor Általános Iskolában
2011.augusztus 23.

Tanévnyitó Ünnepség .
2011. augusztus 31. (szerda) 16.30
Első tanítási nap
Szeptember 1. (csütörtök )
Tankönyvek átadása : az évnyitón és az első tanítási napon
Szülői értekezletek :
1. osztály - szeptember 1.
2-4.osztály - szeptember 5.
5-8. osztály - szeptember 6.
Kezdési időpont minden alkalommal 16.30

Tőzsér László igazgató

Falugazdászi ügyfélfogadás
2011. július 5.

A kötelező kormánytisztviselői szabadságolások miatt - 2011. július-augusztus hónapokban szünetel. A Miskolci Körzetközpontban (3525 Miskolc, Dóczy u. 6.) az ügyfélfogadás továbbra is zavartalanul működik, mely az alábbiak szerint alakul:
Hétfő - Csütörtök: 8,00-15,30 óra között,
Pénteken: 8,00-12,00 óra között.
Ebédszünet nincs!

Telefon: 06-46/515-780; 06-46/515-790; 06-30/65-66-878
Tisztelettel: Pálinkás Lajos falugazdász Miskolc Körzet

ARNÓTI FALUNAP - EMLÉKFA ÜLTETÉS
2011. június 26.

3 NAP/ 2011. JÚNIUS 26 (VASÁRNAP)
Az ARNÓTI FALUNAPOK 3 napos rendezvénysorozatának záróprogramjaként, 2011. június 26-án vasárnap, a Weörös Sándor Általános Iskola előtti parkolóban Dr. Üveges István polgármester és Hegedűs Sándor alpolgármester emlékfát ültettek a 2011 évi Falunapok emlékére. A polgármester rövid beszédében kiemelte, hogy tervei között szerepel, hogy minden évben ültetnek egy emlékfát, és így a választási ciklus végére már 4 fa fogja diszíteni az iskola előtti parkolót, melyet rövidesen díszburkolattal is ellátnak. A települési előljárók összehangolt munkájának eredményeként a törpe juhar rövid idő alatt a helyére került. A rövid ünnepségen megjelent arnótiak nagy derültséggel fogadták Arnót egyik legfiatalabb aktivistájának váratlan megjelenését, aki markológépével érkezett a helyszínre és profi módon esővízzel locsolta meg a fiatal csemetét.A polgármester zárszavában megköszönte a megjelenést és kívánta, hogy nőjjön nagyra a kis facsemete és szépítse Arnót utcaképét.
Fotó: Mezővári Attila

ARNÓTI FALUNAP -2011.június 25.
2011. június 25.


Fotó: Hadházy Molnár Attila

ARNÓTI FALUNAP - Kiállítás megnyitó
2011. június 24.


1 NAP/ 2011. JÚNIUS 24 (PÉNTEK)
Az ARNÓTI FALUNAPOK 3 napos rendezvénysorozatának nyitóprogramjaként, 2011.június 24-én pénteken, a Weörös Sándor Általános Iskolában Dr Üveges István polgármester két kiállítást nyitott meg. Az ünnepségen közreműködött Nagy Regina, volt 8 osztályos tanuló. Az iskolai tantermekben berendezett kiállítótermekben Arnóti lakosok hobbi-gyűjteményei, amatőr alkotások, valamint Hadházy-Molnár Attila- arnóti festőművész alkotásaiból berendezett válogatás tekinthető meg. Dr Üveges István polgármester nyitóbeszédében köszöntötte a megjelenteket, kiemelte a választások óta megrendezett sokszínű településrendezvényeket, majd a jelenlévők figyelmébe ajánlotta a Bükk-Mak Leader pályázat keretében megrendezésre kerülő Falunapi rendezvénysorozatot. A kiállítóknak a polgármester és Barcsák Pálné óvodavezető emléklap adományozásával köszönte meg a közreműködést. Az ünnepségen a Takács Ferenc által vezetett ARNÓTI EZÜSTSZÁL NYUGDÍJAS KLUB népdalkórusa népdalok előadásával emelte a rendezvény színvonalát. A megnyitót követően a vendégek érdeklődéssel tekintették meg a kiállítást.
Fotó: Mezővári Attila

ARNÓTI FALUNAP - 2011. június 24-26.
2011. június 16.

Arnót község Képviselő - testülete nevében tisztelettel meghívom Önt és Kedves családját a 2011. június 24-25-26-án (péntek, szombat, vasárnap) tartandó falunapi programjainkra.

Valamennyi rendezvényünk helyszíne: Weöres Sándor Általános Iskola

A program letölthető itt»

dr. Üveges István
polgármester

VÉRADÁS
2011. május 23.

Értesítjük a Tisztelt lakosságot, hogy 2011. június 1-én (szerdán) 14 órától 17 óráig véradás lesz a Weöres Sándor Általános Iskolában. (Arnót, Alkotmány u. 1.)
TAJ kártyát, lakcímkártyát és személyi igazolványt minden véradó hozzon magával

Önkormányzati Pályázati Információs Nap
2011. május 12.

2011. május 3- án a Művelődési Házban az Önkormányzat és a NORRIA Észak-Magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség, az önkormányzatok pályázati lehetőségeit ismertető információs napot tartott, melyre a környező települések polgármesterei és képviselői kaptak meghívást. Dr. Üveges István, polgármester köszöntő beszédét követően dr. Nyiry Attila, ügyvezető igazgató a NORRIA Észak-Magyarországi Regionális Innovációs Ügynökséget mutatta be, majd önkormányzati pályázati lehetőségekről beszélt az ÚJ Széchenyi Tervben Kövy Katalin. Buday-Malik Adrienn a NORRIA igazgatóhelyettese az önkormányzatok nemzetközi pályázati lehetőségeit ismertette. A Vidékfejlesztési pályázatok új kiírásairól ifj. Vass Lajos, BÜKK-MAK Leader, projektmenedzsere beszélt. Az előadás sorozatot Vass Lajos, Sajókápolna polgármesterének előadása zárta, aki a harmonizált fenntartható turizmusfejlesztés magyar-ukrán önkormányzati együttműködés kereteiről tájékoztatta a megjelenteket.

Virágosítás Arnóton
2011. május 12.

Mintegy félszáz arnóti jelentkezett önkéntes munkára május 7-én, bizonyítva sokan érzik szívügyüknek, hogy tisztává, széppé, barátságosabbá tegyék községüket, elsősorban maguk, s az ide érkezők, de akár csak az Arnóton áthaladók örömére. A közös virágosításra, parkosításra, tavaszi nagytakarításra "hadba hívó" polgármester, Üveges István is kivette a részét a munkából. Mint elmondta: a közel 3 ezer tő színes egynyári virágot, amelyet a falu 9 pontján ültettek el, a helyi Bénó kertészettől kedvezményesen vásárolta az önkormányzat. A munka végeztén virágos jó kedvvel fogyasztották el a társadalmi munkát díjazó egytálételt.

Föld napja
2011. május 11.

Április 20-án az általános iskola felső tagozatos osztályai mérhették össze tudásukat a Föld napja alkalmából szervezett vetélkedőn, ahol a csoportok mindegyike egy-egy földrész kultúráját képviselte. A vetélkedő tartalmas és igen színes programja jókedvű karaokeénekléssel zárult. Az esemény koronájaként pedig, minden résztvevő egy- egy tő virággal és zöld növénnyel térhetett haza, a Bénó kertészet jóvoltából, melyet ez alakalomból otthon elültethetett.

LOMTALANÍTÁS
2011. április 27.

A Cirkont Rt tájékoztatása alapján értesítjük a T. Lakosságot, hogy 2011. május 6-án (pénteken) reggel 7 órától LOMTALANÍTÁSI akciót szervez. A már hagyományossá váló akció keretében a háztartásokban feleslegessé vált tárgyakat díjtalanul szállítja el a CIRKONT Zrt. Ennek megfelelően szíveskedjenek az elvitelre szánt dolgokat kihelyezni a kuka mellé.
Nem kerülnek elszállításra az alábbi tárgyak.
- mezőgazdasági és egyéb szerves hulladékok
- veszélyes és mérgező anyagok ( akkumulátor, gumiabroncs, stb.)
- föld és építési törmelék
Ezeknek az elszállítása és ártalmatlanításra történő átadása a tulajdonos kötelessége az ártalmatlanításra jogosult cég felé.

dr. Üveges István
polgármester

ÁLLÁSPÁLYÁZAT
2011. április 19.

Arnót község Önkormányzata a "Köztisztviselők jogállásáról szóló" 1992. évi XXIII. törvény 10. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Polgármesteri Hivatal - Arnót pénzügyi és gazdálkodási ügyintéző- munkakör betöltésére.
A pályázat benyújtásának határideje: 2011. április 29.
Pályázat további részletei»

LOVAGOLÁSI LEHETŐSÉG ARNÓTON
2011. április 19.

Minden szerdán 16 órai kezdettel az iskolai sportpályán szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, gyerekeket és felnőtteket egyaránt, akik kedvet éreznek a lovaglás iránt. Önkormányzatunk és iskolánk kezdeményezése alapján a lovaglást az ongai székhelyű "Tata lovas-udvar" biztosítja, Szakács László "Tata" minősített lovas-oktató vezetésével. A jelentkezők hozzanak magukkal lovagláshoz alkalmas hosszú nadrágot, cipőt vagy bakancsot. Fél óra lovaglás ára: 1500.- Ft, 1 óra lovaglás ára: 2500.- Ft. A Tata lovas-udvarról bővebb tájékoztatás a http://www.tatalovasudvar.atw.hu címen olvasható. Előzetesen egyeztetni és jelentkezni: Horváth Juditnál, a 20/ 460-25-57-es telefonszámon lehet.

MEGHÍVÓ - KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ
2011. április 11.Az Arnóti Református Misszió Egyházközség, az Arnót Községi Önkormányzat Kulturális Bizottsága és a Rotary Club Miskolc tisztelettel meghívja Önt 2011. április 11-én 17.30-ra Arnótra a Gyülekezeti Házba (3713 Arnót Petőfi út 98.) Faragó Miklós festőművész kiállításának megnyitójára.
A kiállítás 10 napig tekinthető meg.
A meghívó és bővebb információ letölthető»

ISKOLAI BEIRATKOZÁS
2011. április 11.

Értesítjük a Kedves Szülőket, hogy a 2011/2012 tanévre az 1. osztályosok beíratása az általános iskolában 2011. április 14-én (csütörtökön) és 15-én (pénteken) 7.30.-tól 17.00 óráig történik.
Tanköteles az a gyermek,
  • Aki 6. életévét május 31-ig betölti.
  • A szülő kérelmére, ha a 6. életévét december 31.napjáig tölti be és iskolaérett

Szükséges dokumentumok:

  • A szülő személyi azonosító és lakcímigazolványa
  • A gyermek születési anyakönyvi kivonata és lakcímigazolványa
  • Az óvodai (szakértői) vélemény eredeti példánya
  • Sajátos nevelési igényű gyermek esetén a szakértői vélemény
  • 1 db. Igazolvány kép
  • 550 Ft- a diákigazolvány elkészítéséhez
  • Gyermekvédelmi kedvezményről szóló határozat (amennyiben ilyennel rendelkezik a szülő)
  • A tanuló TAJ száma

Az ügyintézés helye: Weöres Sándor Általános Iskola Arnót Alkotmány u.1. I. emelet Titkárság

Farkas Lászlóné jegyző

ÁLLÁSPÁLYÁZAT
2011. március 21.

Arnót Község Önkormányzata a "Köztisztviselők jogállásáról szóló" 1992. évi XXIII. törvény 10. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Polgármesteri Hivatal - Arnót pénzügyi és gazdálkodási ügyintéző - munkakör betöltésére.
Pályázat további részletei»

ÖNKORMÁNYZATI, KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK
2011. március 4.

Vállalkozók fóruma pénteken
A helyi vállalkozók fóruma keretében március 4-én, pénteken délután 4 órai kezdettel az iskolánkban előadás hangzik el "Mit kínál az Új Széchenyi Terv az arnóti vállalkozóknak" - címmel. Az előadást dr. Szilágyiné Baán Anna, a B.-A.-Z. Megyei Ipari és Kereskedelmi Kamara titkára tartja. Valamennyi arnóti vállalkozót, érdeklődőt hívunk és várunk.

Teremfoci szombaton - nőknek is!
Hívunk és várunk mindenkit, aki kedvet érez megmérettetni magát az önkormányzat által meghirdetett kispályás teremfoci bajnokságunkon. Nem csak férfiak, hanem hölgyek jelentkezését is várjuk! A körmérkőzések helye az iskola tornaterme, ideje: 2011. március. 5., szombat, 8 óra. Kategóriák: női csapat (életkori megkötöttség nélkül), junior korcsoport (35 éves korig), senior korcsoport (35 éves kor felett)
Csapatok létszáma: 3+ 1 fő, cserejátékosok száma nincs korlátozva. Nevezési díj: 100.-Ft/ fő.Jelentkezni 2011. március 3., (csütörtök) 14 óráig, Tőzsér Lászlónál az iskolában vagy a 06 20/520-6061 telefonszámon, és Hegedűs Sándornál a polgármesteri hivatalban vagy a 06 20/944-8595 telefonszámon lehet.

Fórum községünk biztonságáról
Arnót biztonságáról, az árvízi védekezés aktualitásairól fórumot tart az önkormányzat, amelynek keretében előadást tart Ivánné Balázs Mária, a B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Miskolci Kirendeltsége vezetője. A fórumra községünk minden lakosát meghívjuk az iskolánk aulájába, március 9-én, szerdán, 16.00 órára.

Meghívó a polgárőrség alakuló ülésére
Arnót közbiztonságának növelése, a lopások megakadályozása céljából, helyi vállalkozók kezdeményezésére polgárőr- és önkéntes tűzoltó egyesületet kíván alakítani az önkormányzat. Az alakuló ülés pontos ideje: 2011. március 9., szerda, 17.00 óra. Várjuk mindazokat, akik szívesen bekapcsolódnának az új egyesület munkájába.

Hastánc-oktatás
Zámborszky Eszter hastánc-oktató pedagógus szeretettel várja a hastánc után érdeklődőket minden hétfőn negyed hattól az iskolában a másfél órás összejövetelekre. Egy alkalom ára 1.200 Ft/fő, vagy havi bérlet is váltható 4.000 forintért. Jelentkezni dr. Üvegesné Pásztor Tímeánál lehet a 30 852-84-66-os telefonszámon.

Március 15-ei ünnepség
Nemzeti ünnepünkről a megemlékezést 2011. március 11-én (pénteken) 11 órai kezdettel tartjuk meg az iskolában. A műsort a 6.osztályosok adják, közreműködik az énekkar és az iskola néptánc csoportja. Az ünnepségre tisztelettel várjuk községünk lakosságát.

Nőnapi köszöntő
A községünkben élő valamennyi hölgynek
Boldog Nőnapot kívánunk
a képviselő-testület nevében:
dr. Üveges István
polgármester

BEVALLÁSI NYOMTATVÁNY
2010. december 1.

BEVALLÁS a helyi iparűzési adóelőleg kiegészítéséről ...letölthető

Archíum: Főoldal|2019|2018|2017|2016|2015|2014|2013|2012|2011


dr. Üveges István
polgármester

A III. B.-A.-Z
Megyei Vőfélytalálkozó
szakmai program megvalósítását 2016. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta© 2002-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.