Címer leírás
A község címere: Álló, háromszögletű, kékkel és vörössel hasított, arany pajzsfőben hullámvonallal vágott katonai pajzs, amelynek (heraldikailag) bal oldali, kék színű mezejében hegyével lefelé és élével kifelé fordított, lebegő ezüst ekevas, jobb oldali, vörös színű mezejében pedig a vágóvonalból eltűnő arany sas látható.
A pajzson rostélyos tornasisak, amelyen oromdísz gyanánt arany színű, koronás női fej látható arany ornamentikával körülvéve.

A sisak csúcsáról jobb oldalon vörös- arany, bal oldalon kék-ezüst foszlányok ereszkednek le, a pajzs alatt pedig szalag lebeg ARNÓT felirattal.

( A hullámvonallal vágott pajzsfő a Sajó folyó közelségére utal, a pajzs kék-vörös színei pedig az újkor legjelentősebb birtokos családjára, a Rákócziakra amint az előtűnő sas is. Az ekevas a községet azonosító XVIII. századi pecsétnyomóról való. Az oromdísz ismét csak egy régi birtokosra: az Ákos nemzetségre, illetve az abból leszármazott Bebek családra emlékezetet.)


dr. Üveges István
polgármester

A III. B.-A.-Z
Megyei Vőfélytalálkozó
szakmai program megvalósítását 2016. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta© 2002-2019 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.