Könyvtár

KÖNYVTÁRI, INFORMÁCIÓS ÉS KÖZÖSSÉGI INFORMÁCIÓS SZOLGÁLTATÓHELY

Cím: Arnót, Alkotmány u.1.sz.
E-mail: arnotikonyvtar@gmail.com

Nyitva tartási idő: Hétfőtől - Péntekig 9-17 óráig

A II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár Arnóti Fiókkönyvtára 2008. őszétől szeretettel várja minden kedves látogatóját. A könyvtár állományában mind a felnőtt, mind a gyermek olvasók megtalálhatják a kedvükre való olvasmányt. Könyvtárunk állományát folyamatosan gyarapítjuk az olvasói igények figyelembevételével, melyet a "kívánságdobozunk" segítségével mérünk fel.
Folyóirataink közül az alábbiak állnak rendelkezésre, melyek helyben használhatóak: Észak-Magyarország, Szabadföld, Magyar Nemzet, Lakáskultúra, Nők lapja, Autó-Motor, Képes Sport, Bravogirl, Buci Maci.

Könyvtárunk a következő szolgáltatásokkal áll olvasói rendelkezésére:

  • Internetezési és nyomtatási lehetőség térítés ellenében
  • Könyvtárközi kölcsönzés
  • Ingyenes beiratkozás
  • Folyóiratok és lexikonok helybeni használata

Szerettel várjuk minden kedves régi és új olvasónkat!

Országos Könyvtári Napok

Az Országos Könyvtári Napok keretében 2009. október 7-én került megrendezésre a "Kézműves foglalkozás az ősz keretén belül" elnevezésű gyermekprogramunk. A II Rákóczi Megyei Könyvtárból érkező vendégeink Toronyi Józsefné és Zsova Márta segítségével a kukacos körte készítését sajátítottuk el. Az Országos Könyvtári Napokon belül meghirdetett Mesék Királya és Királynője valamint a Haydn-totó pályázatokon a Weöres Sándor Általános Iskola több tanulója is kiemelkedő eredményt ért el, az utóbbit pedig az iskola egyik tanulója nyerte meg

A Könyves Vasárnap elnevezésű rendezvényen az Alma együttes interaktív műsorára könyvtárunk is meghívást kapott, melyet a könyvtár aktív olvasótáborába tartozó gyermekekkel tekintettünk meg.

Az arnóti közművelődés története

Szervezett közművelődés csak az első világháború utáni években alakult ki. A fő szerepet az egyházi iskolák vállalták. 1922-28-ig a "Sári bíró", "Bor" és a "Noszti fiú esete Tóth Marival" c. színművet adták elő. 1934-ben férfi énekkar működött a községben. A kultúrházat 1945-1946-ban átépítették. Nemzeti és állami ünnepekre az általános iskola egy-egy osztálya készült, ma is hasonló módon tartják meg az iskolai, községi ünnepélyeket.

Az első szervezett könyvtár az 1930-as években kezdte meg működését. A háború ezt a könyvtárat teljesen tönkre tette. Az 1950-es évek közepén a járási könyvtár szervezésében újra indult a községi nyilvános könyvtár a művelődési ház keretein belül. Ma már csak az iskolai könyvtár üzemel.

 


dr. Üveges István
polgármester


A III. B.-A.-Z
Megyei Vőfélytalálkozó
szakmai program megvalósítását 2016. évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta© 2002-2020 Minden jog fenntartva! Me-NET Student Kft. Miskolc
A weboldalak tartalmának, képeinek másodközlése, felhasználása csak a tulajdonos írásos engedélyével lehetséges.